Actieve weekenden/kampen

Voor onder andere onderwijsinstellingen,  familieweekenden en vriendenweekenden biedt Styx Outdoor op maat gemaakte meerdaagse programma’s. In deze meerdaagse programma’s is het volgende inbegrepen:

  • Dagprogramma bestaande uit outdoor activiteiten
  • Avondprogramma bestaande uit een dropping of GPS tocht (evt. gevolgd door een feestje)
  • Verzorgde maaltijden
  • Overnachting
  • Professionele buitensportinstructeurs
  • Verzekering
  • Eventueel vervoer van en naar uw locatie

De begeleiders van Styx Outdoor zijn professionals die ervaring hebben in het werken met alle doelgroepen, ze zijn getraind in het veilig uitvoeren van alle buitensport activiteiten en in de methode van het ‘ervarend leren’.

Er zijn drie mogelijkheden als het gaat om overnachten:

Adventure Camp
Bij het Adventure Camp-weekend is een bivakveld de uitvalsbasis waar gekampeerd wordt. Het is aan de klant of het eten klaargemaakt wordt door de deelnemers zelf of door de organisatie. In het eerste geval zullen benodigdheden voor het koken verzorgd worden. Uiteraard is deze vorm van avontuurbeleving primitiever en uitdagender dan het Luxury programma.

Luxury Camp
Bij het Luxury Camp-weekend zal er een blokhut beschikbaar zijn waar overnacht wordt.  Hierbij zal het eten verzorgd worden door de organisatie.

In een van bovenstaande gevallen heeft de aanvrager inspraak in het programma. Styx Outdoor heeft de kennis om een zo avontuurlijk mogelijk programma samen te stellen die aansluit op de wensen van de aanvrager.

Bushcraft Camp
We komen aan in een ‘leeg’ bos dat we daarna met eenvoudige middelen zo comfortabel mogelijk gaan inrichten. Vuur is daarbij heel belangrijk; het is de centrale plek tijdens ons weekend. Het betekent comfort, sfeer en letterlijk een warme maaltijd.
Je bouwt je eigen slaapplek van een poncho of plastic zeil en hebt de kans om in een natuurlijke shelter te slapen.
Het merendeel van het weekend brengen we in ons kamp door. Daarnaast zullen we ook rondtrekken in de omgeving. We gaan dan aandacht besteden aan bruikbare planten, diersporen, oriëntatie en het observeren van dieren.